2017 har bjudit på både glädje och sorg, framgång och motgång. Nya människor har gjort inträde i vårt liv, gamla har hittat tillbaka, och en har lämnat oss för alltid. 

När vi tittar tillbaka på året som gått känner vi glädje och stolthet. Våra projekt går framåt, nya har tillkommit och vi har tagit oss igenom de motgångar som kommit i vår väg. Våra barn växer och utvecklas så vi knappt hinner med och det finns väl inget mer att be om än just det. För det är barnen det handlar om, det är därför vi är här och det är därför vi fortsätter kämpa! 
Detta år hade inte varit möjligt utan er, alla ni som följer oss, stöttar oss, pushar oss och alltid ställer upp. Nu ser vi framåt mot ett nytt år och nya utmaningar och vi hoppas att ni vill fortsätta följa med oss! 

Kärlek till er alla!
Susanna & Tessa

Läs hela inlägget »

Tragedi och sorg har än en gång gjort intrång i vårt liv.

Robert, pappa till Solomon, Samuel och Daniel, dog i fredags. Robert var inte deras riktiga pappa utan en släkting men på alla sätt som betyder något var han deras pappa. Han var en otroligt fin man som ensam gjorde sitt bästa för att ta hand om killarna, som vi stöttar utanför barnhemmet. Vi har känt honom i många år och han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vi har senaste veckan hjälpt Robert att återhämta sig från en stroke men i fredags fick vi samtalet att han blivit sämre och när vi kom dit var han riktigt illa däran. Då ambulanser inte finns på landsbygden fick vi in honom i vår bil och körde i ilfart mot sjukhuset, det var dock försent och han dog på vägen. 
Tre fina killar står nu ensamma med övriga familjemedlemmar som varken kan eller vill ta hand om dem men vår stora familj på barnhemmet kommer ta emot dem med öppna armar och massa kärlek.

Vi vill hjälpa dessa pojkar att ge sin pappa en fin begravning och ett sista farväl. Ni har många gånger ställt upp för oss både i kris och för att bringa glädje och nu ber vi om hjälp ytterligare en gång, vi ber er hjälpa Solomon, Samuel och Daniel att ta farväl av sin pappa. Begravningen kommer kosta 10.000 kr.

Kärlek och ta hand om varandra ❤️
Swish : 1230973081
Bankgiro: 221-1126
Märk: Robert

Läs hela inlägget »

Terminen går mot sitt slut och på fredag går barnen på lov. Nu är det därför full koncentration i klassrummen då de skriver alla sina terminsprov. I Ghana skriver alla prov från våra äldsta nior till våra minstingar i nursery! 

Läs hela inlägget »

Med 41 barn behövs det regler och det händer ju ibland att regler inte följs, som i alla familjer. Då kallas det hos oss till familjemöte och vi pratar igenom det. Varför blev det som det blev och hur kan vi göra det bättre framöver? Inte lätt när det är många viljor som ska få plats och göras hörda. Men skam den som ger sig!

Läs hela inlägget »

Vilken vecka!

6 medaljer i friidrotten, vi tog hem pokalen i handboll och volleyboll och avslutade med att ta hem pokalen i fotboll! 3 av 3 möjliga för våra högstadiekillar, vi är mäkta imponerade och stolta! Dessutom blev Frank turneringens bästa handbollsspelare och Nicolas turneringens bästa volleybollspelare.

Vi delar denna glädje med er alla som gjorde denna vecka möjlig, tack!

Läs hela inlägget »

Med en vision om att alla barn har rätt att gå i skolan, byggde vi för tre år sedan upp grundskolan Royal Best Hope School långt ute på Ghanas landsbygd. Med 13 klassrum, bibliotek, datasal och laboratorium får idag drygt 400 elever från 27 olika små byar utbildning, barn som tidigare inte har haft möjlighet att gå i skolan. Vi ville ge dessa utsatta barn som annars aldrig skulle haft chansen, varken ekonomiskt eller avståndsmässigt, möjlighet att gå i en skola med den kvalitet på utbildning som en skola med vår standard erbjuder. Idag klassas vi av skolverket som en av de bästa skolorna i Södra Ghana.

Med gratis skolbussar för alla elever, skolavgift på lägstanivå, erfarna lärare, praktisk undervisning och utbildningsmaterial tillgängligt så är våra kostnader höga och ökar hela tiden. Att kunna driva skolan är en kamp för oss varje månad och genom att köpa årets julklappskort är det precis detta du stödjer – och ger fler barn möjlighet att gå i skolan.

Vill du hjälpa oss, beställ årets julklappskort här

Läs hela inlägget »

Våra fina ungar som nu går på internatskola har utvecklats i rekordfart de senaste åren. I sju år har de nu varit med oss och är det några barn i detta land som vi känner kommer ta sig fram i livet med bravur så är det dessa!

Läs hela inlägget »

Vilken dag det blev! Glada och förväntansfulla åkte vi iväg kl 5 på morgonen mot vårt första stop - planetariet. 

Väl där fick vi se en film om vår galax, solsystemet och planeterna - i taket på kupolen, väldigt häftigt tyckte eleverna! Efter filmen blev det frågestund och sedan experiment! Många roligt experiment blev det och mannen som höll i det var väldigt duktig och inspirerande, vilket var hela syftet, att få eleverna intresserade av vetenskap! 

Efter planetariet åkte vi vidare till Ghana National Museum där vi bland annat fick en guidad tur i statyträdgården. Varje staty hade sin berättelse om Ghanas historia, kultur och tradition. Väldigt lärorikt och jag tror vi alla åkte därifrån med ny kunskap! Tyvärr blev det inget besök på flygplatsen men vi hade en fantastisk dag i huvudstaden och jag tror vi alla somnade gott den kvällen! 

Tack igen till alla ni som gjorde denna dag möjlig!

Läs hela inlägget »

Om en bild kan beskriva en person så är det här definitivt Joyce bild!

Läs hela inlägget »

Efter lång tid, mycket kämpande, många läkarbesök i huvudstaden, undersökningar, prover och utredningar fick vi äntligen en diagnos. Epilepsi. Sen började karusellen med att hitta rätt medicin och dosering. ”Jaha fanns inte 200 mg nej men då tar vi 250 mg..” - men vad är bäst för Kwame?!

Det finns här tyvärr fortfarande mycket skam i att ha en psykisk sjukdom, och trots att epilepsi inte är en psykisk sjukdom så anser man att det är det här. Man gömmer undan barnen, de får inte gå i skolan och de får ingen hjälp. Det är troligen en av anledningarna till att Kwame hamnade hos oss. När man får beröm av läkarna för att man har kommit in med ett så litet barn, då blir man bara ledsen över att det ska behöva vara såhär. 

Men Kwame mår idag bra och är anfallsfri!

Läs hela inlägget »

Arkiv