På helgen infinner sig det bästa hänget på barnhemmet. Barn, mammor, volontärer, lärare och övriga anställda. Alla är är med och hänger - lek, spel och dans i alla former!

Läs hela inlägget »

Tvätta, tvätta, tvätta. Det är viktigt att vara hel och ren i skolan och i en så stor familj som vår krävs det att alla hjälps åt!

Läs hela inlägget »

Någon sitter och läser, en annan tvättar. Ett gäng dansar och några andra hoppar hopprep. En helt vanlig eftermiddag hos oss.
 
Nu blir det extra mycket stoj och skoj i helgen, för på måndag börjar allvaret igen och ett nytt skolår drar igång!

Läs hela inlägget »

Nu är vår fina nya webshop äntligen igång. Färgsprakande tyger i härliga mönster från Afrika, välj bland våra fina kuddfodral och förkläden! 

Samtidigt stödjer du både vårt barnhem och vår skola, en riktig win-win. 

Klicka här för att komma till shoppen!

Läs hela inlägget »

För ett tag sedan var vi bjudna på kalas tillsammans med flera andra barnhem av en ghanansk välgörenhetsorganisation. Lekar, shopping för låtsaspengar, mat, glass och dans! 300 barn så man kan lugnt säga att det var full rulle men kul hade vi!

Läs hela inlägget »

- Vad gör ni?
- Vi krossar palmnötter.
- Varför då?
- Madame ska använda dem.
- Till vadå?
- Doktorn har sagt att det är bra.
- För vadå?
- hmm..vet inte..

Vi försöker lära våra barn att det är bra och viktigt att ifrågasätta, att förstå, att vara nyfiken! Inte så lätt alla gånger men vi kämpar på!

Läs hela inlägget »

Väder och vind har tagit hårt på vårt skolkök och vår kokerska har haft svårt att hålla elden vid liv då väggar har saknats och taket titt som tätt blåst av. Nu är köket återuppbyggt och det kommer underlätta matlagningen för våra drygt 400 elever enormt mycket!

Läs hela inlägget »

Det är med glädje, lättnad och tacksamhet vi nu kan säga att alla bussarna är i rullning! Allra gladast är nog våra elever som nu äntligen kommer till skolan igen! Ett stort tack till alla för era generösa bidrag, tillsammans gör vi skillnad!

Läs hela inlägget »

Att Afrika är en färgsprakande kontinent har väl knappast undgått någon. 

Även ni kommer att ges möjlighet att ta in dessa härliga tyger i ert hem, snart kommer ni nämligen kunna köpa både kuddfodral och förkläden i vår webshop, till förmån för våra verksamheter här i Ghana! 

Mer info kommer!

Läs hela inlägget »

Tack vare er hjälp så kan vi nu laga en av våra skolbussar vilket vi är SÅ tacksamma för! Men - en buss återstår att laga och självklart hoppas vi att vi når ända fram så att alla våra elever kan komma till skolan och inte bara hälften. För det behöver vi er hjälp lite till!

Hjälp oss ända fram via Bankgiro 221-1126 eller Swish 1230973081 

Läs hela inlägget »

Arkiv