2014 > 11

Glada barn som snart får flytta in i sina nya klassrum! I denna byggnad kommer eleverna i klass 7-9 ha sina klassrum, samt en datasal.

Läs hela inlägget »

Den här veckan har vi anordnat sportfestival i Oboyambo, sex stycken privatskolor och barnhem i omkringliggande byar kom för att delta. Under två dagar mötte lagen varandra i både fotboll och i volleyboll.

På kvällen efter första dagen ställde vi till med disco både för barnen som deltog och för alla barn i byn. Musiken dånade och vi bjöd på godis, snacks och dricka. Dansa är någonting alla gör, och älskar, här i Ghana. Hela skolgården förvandlades till ett enda stort dansgolv och inte en endaste unge stod still!

För att toppa dessa två händelserika dagar tog vår skola hem inte mindre än tre av fyra förstapriser och vårt barnhem i Kofi Ansah tog hem två fina andrapriser. Bättre än så kan det knappast bli!

Läs hela inlägget »

Nu börjar vi gå in i juletider och årets julklapp köper du självklart hos oss!
Såhär fungerar det:

  • Det du köper ges till våra fantastiska barn i Ghana
  • Du får fina julklappskort i guldkuvert att ge bort


 En hälsoförsäkring till ett barn i ett år, en trygg sovplats i form av en madrass, ett skyddande myggnät eller kanske ett skolkit för en givande skolgång?

Vilken julklapp väljer du att ge?

Klicka på länken nedan för att kunna se samt läsa om samtliga julklappskort som finns att välja mellan och se information om hur du går till väga.

 http://www.togetherasone.se/ge-ett-bidrag/årets-julklapp-24278634

Afehyia pa/God jul!

Läs hela inlägget »

I helgen tog vi med våra lärare på skolan på kickoff med våra lärare på skolan. Det blev två dagar fulla med workshops och samarbetsövningar, där ämnen som teamwork, effektivt lärande och framtidsvisioner utgjorde en röd tråd genom dagarna. Vi har nu lagt grunden för fortsatt arbete mot att bli den bästa skolan!

Efter mycket hårt arbete fanns det även tid för en sväng till stranden, vilket för vissa även blev ett första dop i havet någonsin. En väldigt lyckad helg och som våra lärare själva uttryckte det "this weekend we learned a lot and also got the opportunity to experience someting new, we are all exited to continue the work and be the best school!”

Läs hela inlägget »

I slutet av veckan har vi sportfestival i skolan och teamet från Kofi ansah tränar för fullt på en av grenarna volleyboll!

Läs hela inlägget »

I takt med att de nya skolbyggnaderna börjar bli klara för takläggning passar vi på att till helgen ta med hela vår lärarkår på kick-off!

Teambuilding, effektivt lärande och mycket annat står på schemat. Vår vision är att Royal Best Hope School Complex ska vara Ghanas bästa skola och vi är på god väg!

Läs hela inlägget »

Att förbättra sanitära problem och arbeta med hälsofrämjande insatser är ett av Together as One´s mål och vi har länge velat hjälpa byn Kofi Ansah, där vi bor och driver barnhemmet Shalom Orphanage sedan fyra år tillbaka.

Den lilla byn Kofi Ansah ute på Ghanas landsbygd har ca 300 invånare. Familjerna bor i primitiva ler- eller cementhus, vilka är sparsamt inredda och oftast består av endast ett rum. Det är många familjemedlemmar som samsas på en mycket liten yta och bostäderna saknar rinnande vatten. Dassbås saknas generellt i hela byn och skjulet här på bilden har varit där man uträttat sina behov hittills. De sanitära problemen är ett faktum och diarrésjukdomar och koleraepidemier hotar ständigt med sin närvaro.

Tack vare att VVS företagen har valt att istället för att ge julklappar till sina anställda julen 2014, stödja vårt arbete kan vi nu genomföra bygget av offentliga KVIP-toaletter som det heter här i Ghana, det vill säga en bättre variant av dassbås. På så sätt förbättrar vi sanitetsproblemen och även den allmänna hälsan hos invånarna i Kofi Ansah. 

Läs hela inlägget »

Den öppna och ärliga lycka som strålar från barnens ansikten när de kliver över tröskeln för allra första gången är oslagbar. Den sekunden är värd allt. Det är för den sekunden som vi lever och som vi fortsätter att kämpa.
Barnen på Tinas Childcare är äntligen hemma! 

Läs hela inlägget »

Arkiv