Kom till oss som volontär på Tinas Childcare

Vill du hjälpa till i verksamheten samtidigt som du får lära känna världens finaste barn och vara med om en upplevelse för livet? Då kanske du vill åka och arbeta som volontär på Tinas Childcare! 

Du blir hämtad på flygplatsen och inleder din vistelse med en introduktion med Tina och hennes medarbetare under 1-2 dagar beroende på din vistelsetid. Där kommer du att få lära dig om språket, kulturen, landet och mycket mer. Därefter skjutsas du ut till barnhemmet där du bor i volontärrummet på barnhemmet som du eventuellt delar med andra volontärer.

Du kommer inte till en arbetsplats, du kommer till en familj. Vår stora, bullriga men absolut underbara familj. Den första frågan vi alltid får är, men vad ska jag göra? Det finns inga måsten eller tvång hos oss, som volontär gör du det du känner dig bekväm med. Vissa diskar, hjälper till att tvätta och laga mat. Allt ser och görs annorlunda än det gör i Sverige, så ta chansen att verkligen ta till dig Ghanas kultur och sätt att göra saker på, du kommer definitvt skratta och skaka på huvudet ett antal gånger! Hjälp barnen med läxorna, se till att de borstar tänderna och kommer i säng. Mys, kramas, skratta och lek med barnen. Om det är något som vi förväntar oss av dig som volontär så är det just det, var med barnen, ge dem uppmärksamhet, kärlek, aktivera dem.

På dagarna går barnen i skolan. De som går i klass 8 & 9 åker varje dag till en annan skola, Royal Best Hope School, medan resten, förskola till klass 7, går på skolan som ligger i anslutning till barnhemmet, Tinas Childcare Academy. Vi har även 10 stycken barn som går på gymansiet. De bor på skolan och har du tur är de hemma på lov och du får träffa våra äldsta stjärnor! Du får väldigt gärna var med och hjälpa till på Tinas Childcare Academy. Prata med lärarna och se vad du kan göra för att hjälpa till. Älskar du små barn kan du spendera varje dag i våra förskolaklasser där vi har så små barn som 2 åringar, de är världens sötaste och du kommer bli abslout förälskad i dem! 

Det är upp till dig hur din vistelse kommer se ut, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Men vi kan lova en sak, du kommer få träffa världens underbarast, roligaste och bästa barn! Vi har även världens snällaste hundar, Max och Mini som också är en del av vår stora familj!

Kostnad: 

3 veckor - 6 000 kr
4 veckor - 8 000 kr
8 veckor - 11 500 kr
12 veckor - 15 000 kr

Kostnaden inkluderar hämtning på flygplatsen, mat och husrum under introduktionen, mat och boende på barnhemmet samt lämning på flygplatsen vid avresa. 

Övriga avgifter som flygbiljett, visum, vaccinationer och fickpengar står du själv för.

Vi tar emot upp till 4 volontärer åt gången. 

Läs mer om Tinas Childcare här!
Läs mer om Royal Best Hope School här!
Läs mer om Tinas Childcare Academy här!

Är du intresserad av att göra en fin insats och få underbara minnen för livet?
Välkommen att kontakta oss på susanna@togetherasone.se