Utflykten till lekparken i Accra för de yngsta barnen blev succé! 

Skratt skoj och många nya intryck och upplevelser blev det. Att nyfiket få utforska sin omgivning via lek är en viktig del i barns utveckling och för våra barn som inte så ofta lämnar barnhemmet är detta ännu viktigare. 

Stort tack till Er alla som via bidrag gjorde detta möjligt, barnen hade en helt fantastiskt rolig dag!

Läs hela inlägget »

Idag har vi ätit tårta och haft 2-årskalas för vår lilla Nicolas, något som vi inte ens vågade drömma om att vi skulle få uppleva den där dagen då han föddes för två år sedan. Idag är han en liten kille full av liv och skratt, mot alla odds. Egentligen skulle han ha varit död. 

Idag för två år sedan satt vi på golvet i en stor sjukhussal, bland väldigt många andra kvinnor. En del höggravida, en del nyförlösta och en del som drabbats av havandeskapsförgiftning, som senare dog mitt framför våra ögon. Vidriga förhållanden, där bakterier fordras och döden är ständigt närvarande. Där satt vi med en liten nyfödd bebis i famnen, mitt i röran. En liten bebis som senare fick namnet Nicolas. Vi förstod snabbt att något var fel med den lille, men läkarna vägrade ta blodprov. Det kostar för mycket. Mitt i förtvivlan låg också Nicolas mamma Esenam. Ung och chockad, utslängd av sin familj då hon blivit gravid av misstag. Oförmögen att amma sitt barn och där och då trodde vi hon hade gett upp helt. 

Efter tre dagar lyckades vi tillslut tjata oss till ett blodprov, när Nicolas blivit så svag att han knappt ens orkade andas. Blodprovet visade sepsis, blodförgiftning, och antibiotikakur efter antibiotikakur sattes in. Vi gjorde vad vi kunde för att samtidigt stötta Esenam som var helt förtvivlad över att inte kunna ge sin son mat. Nicolas tog inte bröstet över huvudtaget och allt han fick i sig var det som vi handgripligen pumpade ut. 

Efter ytterligare några dygn vände det äntligen. Behandlingen gav resultat samtidigt som amningen som en skänk från ovan kom igång. De senaste två åren har Esenam kämpat för att själv uppfostra sin lilla son, med vårt stöd. Hon är idag inne på sitt andra år på en lärlingsutbildning för att kunna bli frisör och Nicolas har börjat på dagis. 

Känslan idag går inte att beskriva, det är magiskt att vi tillsammans med Esenam och Nicolas står här idag. Det trodde vi aldrig. Tacksamhet är nog det ord som bäst får beskriva den känslan! 

Grattis på 2-årsdagen älskade älskade Nicolas!

Läs hela inlägget »

Vi jobbar ständigt för att ge våra barn ett bra och rikt liv och att vidga deras vyer. Att få komma utanför barnhemmets väggar och få uppleva nya saker och självklart ha kul tycker vi är väldigt viktigt. Vi skulle nu vilja ta med de mindre barnen, de minsta upp till klass 3, till Accra och en lekpark. En lärorik men framförallt roligt utflykt, något som de tyvärr sällan får göra. 

Vill ni hjälpa oss att ge barnen denna utflykt? 
Varje barn kommer kosta 60 kr, då ingår lekpark, mat, dricka och en glass! 

Bankgiro: 221-1126
Swish: 1230973081

Tack!

Läs hela inlägget »

Välkomna säger vi till Maben, Mekua och Mama – tre små tjejer som vår stora barnhemsfamilj har utökats med!
 
Tjejerna som kommer från samma familj har växt upp med sin mormor, något som inte är allt för ovanligt här. En mormor som nu har blivit för gammal och sjuk för att klara av att ta hand om dem och utan några andra släktingar som kan hjälpa till har de fått komma till oss.
 
Vi är glada att flickorna även fortsättningsvis får möjlighet att vara tillsammans och att vi får bli en del av deras framtid!

Läs hela inlägget »

Det här är Alfred, 19 år gammal och en väldigt fin kille.

Vi hade inte träffat eller hört från honom på nästan 3 år tills det där samtalet kom och tillslut mötet. Ett efterlängtat möte! 

Det var knappt vi kände igen honom, då en tonåring och nu en ung man. Han är ett av de barn som bodde på barnhemmet i Kofi Ansah, ett barnhem vi stöttade innan vi startade Together As One, men som senare stängdes. Alfred åkte då för att bo med familjemedlemmar. 

Vi satt länge och pratade om hur han har haft det, vad han har gjort och vad som fått honom att återvända. Han vill gå klart skolan och en dag bli polis eller elektriker. Han har inte gått i skolan sedan han lämnade oss för 3 år sedan, han gick då i åttan. Det kommer bli tufft att återvända efter ett så långt uppehåll och mitt i skolåret men han har viljan och vi ska göra allt vi kan för att hjälpa honom. 

Välkommen hem Alfred!

Läs hela inlägget »

2017 har bjudit på både glädje och sorg, framgång och motgång. Nya människor har gjort inträde i vårt liv, gamla har hittat tillbaka, och en har lämnat oss för alltid. 

När vi tittar tillbaka på året som gått känner vi glädje och stolthet. Våra projekt går framåt, nya har tillkommit och vi har tagit oss igenom de motgångar som kommit i vår väg. Våra barn växer och utvecklas så vi knappt hinner med och det finns väl inget mer att be om än just det. För det är barnen det handlar om, det är därför vi är här och det är därför vi fortsätter kämpa! 
Detta år hade inte varit möjligt utan er, alla ni som följer oss, stöttar oss, pushar oss och alltid ställer upp. Nu ser vi framåt mot ett nytt år och nya utmaningar och vi hoppas att ni vill fortsätta följa med oss! 

Kärlek till er alla!
Susanna & Tessa

Läs hela inlägget »

Tragedi och sorg har än en gång gjort intrång i vårt liv.

Robert, pappa till Solomon, Samuel och Daniel, dog i fredags. Robert var inte deras riktiga pappa utan en släkting men på alla sätt som betyder något var han deras pappa. Han var en otroligt fin man som ensam gjorde sitt bästa för att ta hand om killarna, som vi stöttar utanför barnhemmet. Vi har känt honom i många år och han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vi har senaste veckan hjälpt Robert att återhämta sig från en stroke men i fredags fick vi samtalet att han blivit sämre och när vi kom dit var han riktigt illa däran. Då ambulanser inte finns på landsbygden fick vi in honom i vår bil och körde i ilfart mot sjukhuset, det var dock försent och han dog på vägen. 
Tre fina killar står nu ensamma med övriga familjemedlemmar som varken kan eller vill ta hand om dem men vår stora familj på barnhemmet kommer ta emot dem med öppna armar och massa kärlek.

Vi vill hjälpa dessa pojkar att ge sin pappa en fin begravning och ett sista farväl. Ni har många gånger ställt upp för oss både i kris och för att bringa glädje och nu ber vi om hjälp ytterligare en gång, vi ber er hjälpa Solomon, Samuel och Daniel att ta farväl av sin pappa. Begravningen kommer kosta 10.000 kr.

Kärlek och ta hand om varandra ❤️
Swish : 1230973081
Bankgiro: 221-1126
Märk: Robert

Läs hela inlägget »

Terminen går mot sitt slut och på fredag går barnen på lov. Nu är det därför full koncentration i klassrummen då de skriver alla sina terminsprov. I Ghana skriver alla prov från våra äldsta nior till våra minstingar i nursery! 

Läs hela inlägget »

Med 41 barn behövs det regler och det händer ju ibland att regler inte följs, som i alla familjer. Då kallas det hos oss till familjemöte och vi pratar igenom det. Varför blev det som det blev och hur kan vi göra det bättre framöver? Inte lätt när det är många viljor som ska få plats och göras hörda. Men skam den som ger sig!

Läs hela inlägget »

Arkiv