Barnens framtid


Den kommunala skolan i Ghana har mycket att önska. Där är barnen tacksamma om lärarna överhuvudtaget kommer till skolan och om de gör det, att de faktiskt även undervisar. Lärandet är väldigt sporadiskt och undermåttligt, tyvärr. Många familjer väljer därför att sätta sina barn i privatskola, för att undervisningen där är betydligt bättre. Att gå i privatskola är dock dyrt och för familjer som bor långt ut på landsbygden finns varken tillgängligheten eller pengarna.
 
Vi valde att bygga Royal Best Hope School i den lilla byn Oboyambo, en liten by med 300 invånare som bor i lerhus mitt i djungeln, för att ge de barn som annars inte har möjligheten till bra utbildningen, just det, bra utbildning.
Vi började med ca 100 elever från byn men det har nu, ett år efter invigningen, växt till 500 barn från 27 olika byar. Barn som våra 3 skolbussar gratis hämtar och lämnar varje dag.
 
Med våra engagerade lärare och satsning på praktisk utbildning, datasal, NO-lab, bibliotek, material till kreativa ämnen så som bild och syslöjd, har snabbt gett vår skola ett gott rykte och fler barn kommer varje dag och vill börja. Vi är raknade i den högsta kategorin bland alla skolor i hela Ghana.
 
Att driva detta, att ha allt ansvar för huruvida vi kommer att kunna fortsätta, är inte lätt. Vi tar ut en symbolisk summa på 200 kr om året per elev,
en summa som inte på länga vägar täcker de kostnader som vi har.
 
Att göra detta, att kunna ge dessa barn möjligheten att förändra sin framtid, att motivera dem att lyfta blicken och se möjligheterna som finns där ute,
att göra en skillnad i dessa barns liv, det är vår dröm. Men vi behöver er hjälp att fortsätta förverkliga denna dröm.
 
Vill du bidra till att förändra ett barns liv, att ge dem en framtid de annars inte hade fått?
Bli månadsgivare!
 
Tillsammans gör vi skillnad!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-