Best Hope International School

Best Hope International School är en privat grundskola som ligger i den lilla byn Oboyambo ute på Ghanas landsbygd. Skolan byggdes år 2010 med medel från en internationell hjälporganisation, men byggdes aldrig klart och verksamheten har därför blivit lidande. Tre klassrum färdigställdes vilka var tänkt till de allra yngsta barnen, nursery och kindergarten. Idag är 212 elever inskrivna på skolan och lärarna gör det bästa de kan för att undervisa från nursery och upp till klass 9 (Primary School och Junior High School som det heter i Ghana). På grund av utrymmesbrist sker den mesta av undervisningen utomhus vilket innebär att skolan måste stänga under regnperioden. Då det inte finns några andra skolor i närheten är det är enormt många barn som står på kö för att få börja. Men på grund av brist på utrymme, medel och organisation så har lärarna inte möjlighet att tillgodose behoven.

De senaste veckorna har vi därför suttit i möte med byledningen i Oboyambo och tillsammans med dem arbetat fram en åtgärdsplan. 

Together as One verkar nu för att bygga klart skolan, sätta ihop en bra ledning samt lärarkår och få in eleverna. Därefter innebär vårt åtagande att långsiktigt bygga upp en bra drift av skolan och dess verksamhet. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-