Fladdermusinvasion

När vi för ett år sedan började bygga upp skolan fick vi också ta över en befintlig byggnad med tre klassrum från samhället, i vilken vi nu bedriver förskoleverksamhet för de allra yngsta av våra elever. Vi målade vid uppstart om byggnaden utvändigt och även möblerna fick sig en uppfräschning.

På grund av håligheter mellan tak och väggar har vi under läsårets gång haft stora problem med fladdermöss i förskolebyggnaden. Nu har det gått så långt att innertaket gjort av plywood började luckras upp av fladdermössens avföring och därmed rasade delar av innertaket in. Stanken och ljudet har dessutom varit fruktansvärt. Ingenting som är bra varken för elevernas hälsa eller för deras förmåga att koncentrera sig på lektionerna.

Nu under lovet passar vi därför på att riva ner hela det gamla innertaket, spraya och sanera för att därefter sätta upp nytt innertak. Även runt om byggnaden ovanför verandan blir det nu innertak, för att de håligheter som fladdermössen tidigare har tagit sig in igenom ska tätas till fullt ut.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-