Republic Day 2015

Igår firades Republic Day här i Ghana och dagen till ära var vi och våra lärare på skolan inbjudna till fest hemma hos Maame Pokuah, den ledande och högst ansvarige ministern i vårt distrikt.

Maame Pokuah kallas här i Ghana för ”The Queenmother” och brinner starkt för barnens rätt till en god utbildning och framtid. Vår skola har nu till vår stora glädje blivit uppgraderad till Kategori A, vilket innebär att vi är en av de högst rankade skolorna i hela vårt distrikt. Tillsammans med övriga skolor både inom privata och kommunala sektorn, ett stort antal regeringsfolk och samtliga från Skolverket bjöds vi alla på fina tal, god mat, drycker av alla dess slag, underhållning och mycket mer.

Som ensam ljushyad på plats blev jag placerad vid Maame Pokuahs bord, tillsammans med övrigt regeringsfolk. Skolverket kallade upp mig på scen och jag fick redogöra för vår vision med skolan och vad som egentligen är vår drivkraft för att arbeta för barnen i Ghana istället för i Sverige. Många skratt och hurrarop blev det, en dag full av tacksamhet och glädje! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-