Vi gillar olika!

Det här i Eastgogh, han går i klass 1 och är en av våra nya elever på skolan. Hans föräldrar kommer ursprungligen från kusten, där rastakulturen är stark. Har han på grund av sitt utseende aldrig tidigare kunnat få gå i skolan. I kommunala skolor i Ghana är det nämligen höga krav på att man ser välvårdad ut och dit hör enligt Ghanas mått mätt inte Eastgoghs frisyr.

Att förändra djupt inrotade synsätt i en kultur är inte lätt, men till vår skola är man i alla fall välkommen oavsett vilken frisyr man har. På vår skola gillar vi olikheter och tycker att Eastgogh är en stencool grabb! En stolt liten kille med stor entusiasm i klassrummet och som från ända första början har visat de andra barnen att han är värd respekt och duger precis som han är.

Go Eastgogh!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-