Regnperiodens baksida

Såhär ser det ut hos oss här i Ghana just nu. Regnperiod och kraftiga översvämningar överallt. Katastrofen är ett faktum och skördar många liv. Förra året exploderade en bensinstation och 130 personer dog, till följd av gamla trasiga elledningar som mötte vatten. Den senaste veckan har hittills 10 rapporterats döda, till följd av byggnader som rasar och folk som drunknar. Tusentals hem har helt sköljts bort. Sen har vi alla följdkatastrofer som väntar, som till exempel kolerautbrott till följd av en obefintlig sophantering och sopor som nu sprids med vattnet. Folk som hos oss ute på landsbygden dör då alla vägar totalförstörs och de isoleras så att det inte går att söka sjukvård. Skolor stänger och det går inte att få tag på mat. Listan kan göras lång.
 
Vatten, som ofta känns så självklart och simpelt i Sverige, men som här bär på en enorm kraft att påverka och förstöra liv, både när det kommer i överflöd och när det lyser med sin frånvaro.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-