Seminarium om framtiden

Idag skickade vi iväg våra elever i klass 9 på seminarium i vår närmsta stad. Ett seminarium med ämnen som hur man utvecklar en tioårsplan för sitt liv, hur man bygger upp en bra studieteknik inför slutproven i 9an, hur man väljer rätt yrke och hur man effektivt kan involvera teknik och datorer i sina studier. 

Det var ett förväntansfullt gäng som åkte iväg och nog lite nervösa också. Elever som bor så långt ute på landsbygden som våra gör, får oftast inte möjlighet att studera vidare efter årskurs nio utan börjar allt som oftast arbeta på farmen med sin familj. 

Vi vill ge våra elever en chans till att själva påverka sin framtid, något som det här seminariet var perfekt för. En chans att få upp ögonen för vad framtiden faktiskt kan erbjuda. Gymnasiet innebär här internat och är dyrt med en kostnad på ungefär 10,000 kr/år, men vi vill inte att det ska hindra. Vi försöker nu arbeta fram en möjlighet att varje år kunna ge minst en elev i klass 9 ett stipendium för att fortsätta studera vidare på gymnasiet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-