Offentliga KVIP-toaletter i byn Kofi Ansah

Att förbättra sanitära problem och arbeta med hälsofrämjande insatser är ett av Together as One´s mål och vi har länge velat hjälpa byn Kofi Ansah, där vi bor och driver barnhemmet Shalom Orphanage sedan fyra år tillbaka.

Den lilla byn Kofi Ansah ute på Ghanas landsbygd har ca 300 invånare. Familjerna bor i primitiva ler- eller cementhus, vilka är sparsamt inredda och oftast består av endast ett rum. Det är många familjemedlemmar som samsas på en mycket liten yta och bostäderna saknar rinnande vatten. Dassbås saknas generellt i hela byn och skjulet här på bilden har varit där man uträttat sina behov hittills. De sanitära problemen är ett faktum och diarrésjukdomar och koleraepidemier hotar ständigt med sin närvaro.

Tack vare att VVS företagen har valt att istället för att ge julklappar till sina anställda julen 2014, stödja vårt arbete kan vi nu genomföra bygget av offentliga KVIP-toaletter som det heter här i Ghana, det vill säga en bättre variant av dassbås. På så sätt förbättrar vi sanitetsproblemen och även den allmänna hälsan hos invånarna i Kofi Ansah. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-