Ny skolbyggnad bredvid barnhemmet


På barnhemmet har vi idag 41 barn, i åldrarna 3-14 år.  För de 20 yngsta av våra barn har vi valt att ha skola hemma och för detta har vi anställt två utbildade lärare som gör ett fantastiskt jobb. Förskolorna i Ghana har ofta väldigt stora barngrupper med upp till 80 barn per lärare och det är svårt att ge den enskilda individen den hjälp och uppmärksamhet den behöver. Att ha de små barnen hemma, vilka alla kommer från turbulenta förhållanden, ger dem även den trygghet de behöver i sin unga ålder samt att de i lugn och ro kan få den start i skolan som de förtjänar.

Våra två lärare gör idag sitt bästa för att utnyttja de lokaler på barnhemmet som vi har för undervisningen. De tio yngsta barnen är inhysta i en av sovsalarna där bänkar och bord är uppställda dagtid, och de resterande tio barnen har lektion i matsalen. Då vi både bedriver ett barnhem och en skolverksamhet är skolverket på oss och påpekar om och om igen att våra lokaler inte uppnår standard för att bedriva fortsatt undervisning. Vi har därför nu börjat bygga till en fristående byggnad med två klassrum, bredvid barnhemmet, för att fortsätta bedriva skolundervisning hemma. Grunden är nu lagd och vi är redo för att börja bygga upp väggarna!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-