Hjälp systrarna i familjen Boah!

Vi som Together as One arbetar inte enbart med stora utvecklingsprojekt utan lägger även stor vikt vid att se till den enskilda individen och dennas behov genom olika microprojekt.

I Ghana finns det många faktorer som kan hindra barn från att kunna gå i skolan. Ett exempel på detta kan vi se hos familjen Boah, som bor i den lilla byn Pobi. Barnen i familjen Boah består av systrarna Janet 9 år, Margaret 12 år och Hagar 16 år. Familjens levnadssituation ser ut som för så många andra familjer ute på landsbygden i Ghana. Föräldrarna är farmare och man livnär sig på att producera och sälja grödor på den lokala marknaden.

De tre systrarna är alla elever på Royal Best Hope School Complex, skolan som vi driver i Oboyambo. Den senaste tiden har systrarna dock uteblivit från skolan och undervisningen på grund av svåra synproblem. Dålig syn kan för många ses som ett problem med lätt lösning, men här på landsbygden är tillgången till sjukvård väldigt begränsad och många vet inte ens vad en optiker är. Janet, Margaret och Hagar är alla tre motiverade elever som gärna vill gå i skolan, men föräldrarna valde att ta dem ur skolan då de varje dag kom hem gråtandes och med huvudvärk efter svårigheter att följa med i undervisningen. De såg ingen annan lösning på problemet och föräldrarnas situation ger dem i dagsläget inte möjlighet att själva hjälpa döttrarna.

För att systrarna ska ges möjlighet att fortsätta sin skolgång valde vi att ta dem till den närmsta optikern vilken ligger två timmars bilresa bort. Väl där fick vi reda på att alla tre lider av svåra synproblem och kommer att behöva både starka glasögon och regelbundna återbesök. Hjälpmedel till en kostnad av totalt 5000 kr.

Janet, Margaret och Hagar behöver hjälp med glasögon för att kunna fortsätta sin skolgång. Vill du hjälpa systrarna?
Sätt in ditt bidrag på Bankgiro 221-1126 och märk med ”glasögon”. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-