Ingen skolbuss utan vägar

Vår skola ligger i en liten by långt ute på landsbygden av anledning att vi vill möjliggöra utbildning för så många barn som möjligt, som tidigare inte har kunnat gå i skolan på grund av för långa avstånd.

Vi har äntligen kunnat investera i en skolbuss som kommer att gå mellan byarna från och med nästa termin, men då vägarna har varit näst intill omöjliga att ta sig fram på blev vårt första projekt att bredda samt jämna ut vägarna. Förutom att skolbussen nu har möjlighet att ta sig fram så har det också bidragit till samhällsnyttan. Säkerheten i byarna har ökat enormt, då sjukfordon nu snabbt har möjlighet att komma till undsättning vid olyckor. Vi fick verkligen allvaret bevisat för oss för ett tag sedan då en höggravid kvinna var redo för förlossning och svåra komplikationer tillkom. Efter en lång väntan fick hon till slut åka motorcykel flera mil för att få hjälp. Något annat fordon klarade inte av att ta sig fram till byn.

Hur vägen har sett ut tidigare samt hur den ser ut nu, går att se på bilderna nedan.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-