Dräneringskanaler för ökad säkerhet

Medans det börjar lida mot sommartid i Sverige så går vi här i Ghana och förbereder oss inför den kommande regnperioden. En fyramånaders period som är välbehövlig för åkermarken, men som är väldigt påfrestande för husen.

På grund av erosionen är barnhemmet väldigt utsatt för de stora vattenmassor som pressar på och när det är som värst är det sådan lervälling runt om huset att barnen knappt kan vistas utomhus eller ens ta sig ut till toalettbåsen. Husfasaden och husgrunden får utstå mycket och då vi vill säkra barnens och barnhemmets säkerhet behöver vi nu bygga till dräneringskanaler i marken runt om barnhemmet. På så sätt ger vi vattnet möjlighet att samlas upp samt transporteras vidare förbi huset. Till en kostnad av 15,000 kr är det en tuff utgift, men väl investerade pengar då säkerheten alltid kommer först! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-