En volontärs dagbok

”Jag är så glad över att jag tog möjligheten att åka som volontär till Tina's Childcare. Det gav mig chansen att se vad projekt som ”Together as one” skapar för möjligheter för barn i området och jag fick också se vad som rent fysiskt görs på plats för att fortsätta utveckla projektet. De barn som bor på Tina’s Childcare kan känna sig trygga, gå i skolan och snart till och med vara självförsörjande, och dessutom är de också så otroligt glada och fina barn. De har alla möjligheter att ta sig långt här i livet!

Jag åkte iväg som volontär utan den blekaste aning om hur det närmsta två månaderna skulle se ut. Det är svårt att föreställa eller förbereda sig på vad som väntar en och vad det är man kommer att få uppleva. Men det visade sig bli en helt magisk resa. Dagarna blev fyllda av lek och bus med 34 underbara barn! Och de är det roligaste, gladaste och galnaste barnen jag träffat, så mycket energi och glädje som jag fick vara en del av varje dag. Från morgon till kväll är man omgiven av dessa glada och nyfikna barn som alla behöver en liten del av ens uppmärksamhet. Vi pysslade, vek pappersflygplan, lekte kull halva dagarna eller bara satt och pratade om allt mellan himmel och jord.

Även om det funnits många blandade känslor under tiden som volontär, skratt och gråt, frustration och glädje, så inser man när man sitter där med den äldsta pojken och övar på att läsa att det faktiskt gör skillnad att man finns där.

De behöver någon som lyssnar, någon som tröstar, någon som hjälper till med läxorna eller tvätten, och som volontär blir man den personen. Vi blev som en liten familj under dessa två månader och jag är så otroligt glad att jag fått träffa dessa barn. Den här resan har varit den mest lärorika resa jag varit med om.

Jag önskar all lycka till barnen på Tina’s Childcare, och till det fantastiska jobb som Susanna och Tessa gör, och hoppas att vi ses snart igen. Tack för en underbar volontärtid med er!”

/Ingela Keisu, volontär april-juni

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-