Fosterfamiljsstöd

Förutom vårt barnhem och vår skola så stödjer vi inom Together as One nu även barn genom fosterfamiljsstöd.

Barnen vi där stödjer har tidigare bott på Shalom Orphanage, ett barnhem som Susanna för fem år sedan byggde upp sedan dess har drivit. 

Genom årens gång så har vår styrka och kunskap här i Ghana utvecklats. Tack vare detta har vi kunnat genomföra allt vi genom åren har gjort på barnhemmet, vilket har gynnat barnen fullt ut. Desto starkare Susannas roll på barnhemmet har blivit samt det faktum att vi valt att utöka vårt engagemang även utanför barnhemmet och byn med vidare projekt för barn och unga, desto mer har byledningen och övriga inblandade försökt kontrollera, utöva påtryckningar samt motarbeta oss. De vill ha fullständig makt och kontroll för att själva kunna driva barnhemmet som de vill samt bestämma vad pengarna ska användas till. Då detta inte är ett alternativ för oss eftersom det inte kommer att gynna varken barnhemmet eller barnen, har det tillslut lett till att de inte längre vill ha oss där. Detta har de tydligt visat genom bland annat fysiska och psykiska påhopp, inbrott, stöld och hot. Deras enorma makt- och kontrollbehov är det som styr och att de genom sitt agerande förstör både för sig själva och för barnen är ingenting som de tar i beaktning.

Våren 2015 lämnade vi Kofi Ansah för gott och började arbeta för att hitta alternativa lösningar för barnen som tidigare bott där, för att fortsätta stödja dem på väg mot en ljus framtid. Vårt arbete med barnen från Kofi Ansah fortsätter numera genom våra verksamheter inom Together as One, där vi nu förutom barnhem och skola även arbetar med fosterfamiljsstöd.

Mer om barnen samt på vilket sätt vi stödjer dem hittar ni här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-