Vår fina skola fyller 1 år

Grattis till vår fina skola Royal Best Hope School på 1-årsdagen!

För två år sedan var Oboyambo en liten by långt ute på Ghanas landsbygd som saknade både skola och elektricitet. De flesta av bybarnen fick tidigt hjälpa sina föräldrar på farmen och de få som fick chansen till utbildning fick gå lång väg till närmsta skola. För ett och ett halvt år sedan fick vi mark av hövdingen i Oboyambo och påbörjade uppbyggnaden av vår grundskola Royal Best Hope School.
 
Den 12 januari 2015 var vi redo för att slå upp portarna och hade dagen till ära en stor invigningsceremoni med representanter från skolverket samt distriktshövdingen på plats.
 
Idag har vi på Royal Best Hope School tre skolbyggnader med 12 klassrum. Vi har en personalstyrka på 23 personer. Vi har tre skolbussar. Vi har sciencelab, datasal, bibliotek samt sport- och aktivitetsområde. Vi har gett 502 elever från totalt 27 olika små byar möjlighet till god utbildning och möjlighet att påverka sin egen framtid.
 
Året som har gått har varit en oerhört stor prövning och vi har fått kämpa hårt för att lyckats bygga upp allt detta. Vi är så stolta över vår fina skola och så tacksamma för att vi, tack vare er sponsorer, har kunnat omvandla drömmar till verklighet!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-