En fruktansvärd verklighet

Här sitter vi och är inne på fjärde dygnet nu. Ett myllrande kaos av förlossningar, nyförlösta, vård efter komplikationer och spädbarn i mängder. Igår låg det en kvinna med havandeskapsförgiftning och kved på golvet nedanför oss. Både kvinnan och barnet dog. Afrika och dessa arma kvinnor. Vi slutar aldrig beundra deras styrka.
 
För sex år sedan tog vi Esenam under våra vingar, då hon saknar egen familj. I torsdags blev hon själv mamma till en helt underbar liten pojk, och vi blev mormödrar!
 
Med känslor överallt och hjärtat i halsgropen efter frustrerande omständigheter på ett statligt sjukhus i en mindre stad i Ghana, byttes den genuina glädjen efter den lillas nedkomst snabbt ut mot en känsla av rädsla och maktlöshet. Lillen har åkt på en svår släng av Neonatal sepsis, en bakterieinfektion som kan få dödlig utgång för en nyfödd. Tar inte bröstet heller och här får man helt enkelt kämpa tills det går. En sjuk och hungrig liten som även har svårt att andas, har resulterat i en mycket uppgiven mamma och just nu kämpar vi för dem båda två. Med bristfällig vård, obefintliga resurser och nonchalant personal är situationen vi befinner oss i fruktansvärd. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-