En fruktansvärd verklighet

Här sitter vi och är inne på fjärde dygnet nu. Ett myllrande kaos av förlossningar, nyförlösta, vård efter komplikationer och spädbarn i mängder. Igår låg det en kvinna med havandeskapsförgiftning och kved på golvet nedanför oss. Både kvinnan och barnet dog. Afrika och dessa arma kvinnor. Vi slutar aldrig beundra deras styrka.
 
För sex år sedan tog vi Esenam under våra vingar, då hon saknar egen familj. I torsdags blev hon själv mamma till en helt underbar liten pojk, och vi blev mormödrar!
 
Med känslor överallt och hjärtat i halsgropen efter frustrerande omständigheter på ett statligt sjukhus i en mindre stad i Ghana, byttes den genuina glädjen efter den lillas nedkomst snabbt ut mot en känsla av rädsla och maktlöshet. Lillen har åkt på en svår släng av Neonatal sepsis, en bakterieinfektion som kan få dödlig utgång för en nyfödd. Tar inte bröstet heller och här får man helt enkelt kämpa tills det går. En sjuk och hungrig liten som även har svårt att andas, har resulterat i en mycket uppgiven mamma och just nu kämpar vi för dem båda två. Med bristfällig vård, obefintliga resurser och nonchalant personal är situationen vi befinner oss i fruktansvärd. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-