Ett jobb som lärling

Esenam är en av dem som har hängt med oss allra längst och genom de här 7 åren har vi gått igenom mycket tillsammans med henne.
 
Hon är idag 20 år och för ett drygt år sedan blev hon mamma till lilla Nicolas och fick avbryta sin skolgång, vilken har blivit förskjuten på grund av en tuff start i livet. Nicolas pappa finns inte med i bilden och Esenam har med vår hjälp själv tagit hand om sin lilla son. Esenams framtid har alltid varit ett ämne som skapar en känsla av ovisshet och oro för henne. Då hon ligger så pass mycket efter i sin skolgång kommer det bli svårt för henne att fortsätta, då hon skulle gå ut klass 9 när hon är 24 år.
 
Vi har tillsammans försökt hitta en lösning som passar både Esenam och Nicolas och att gå som lärling för ett praktiskt yrke är det som Esenam har varit mest intresserad av. Valet hamnade till slut på hårfrisörska och för några månader sedan var det dags. Esenam går nu som lärling hos en kvinna på en hårsalong. Efter två år som lärling på salongen avlägger man ett teori- samt praktikprov för att därefter få sin egen licens.
 
Lilla Nicolas kan än så länge vara med på salongen om dagarna och leker glatt tillsammans med grannbarnen. Även om det stundtals är tufft och tidskrävande så mår Esenam bra i att få ägna sig åt någonting där hon känner att hon får kunskap som hjälper henne och Nicolas att stå på egna ben och kunna få en god framtid. Det har visats sig vara ett riktigt bra val och hennes självförtroende har genom detta fått sig en ordentligt skjuts framåt. Någonting som Esenam både behöver och är värd! 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-