Nu och Då - Royal Best Hope School

September 2014 togs det första spadtaget och lerhyddor, som varje regnsäsong spolades bort, omvandlades till riktiga klassrum. Januari 2015 stod det klart! Då hade vi 200 elever, idag har vi 500 från 27 olika byar som varje dag hämtas gratis av våra 3 skolbussar. Vi har 12 klasser från dagis upp till nian.

Oboyambo är en fattig by på landsbygden liksom resten av de 26 byar som våra elever kommer ifrån. Familjerna är alla lantbrukare och farmare och lever under knappa förhållanden. Syftet med skolan är att hjälpa familjerna att hjälpa sina barn att få en bra skolgång och en bättre framtid. Många av barnen gick inte i skolan innan de kom till oss. Vi tar en symbolisk skolavgift (ca 5 % av vad en skola av vår standard normalt tar) och även det kan ibland vara en utmaning för dessa familjer.

I år hade vi vår första avgångsklass i årskurs nio och vi hoppas på många fler!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » Vår älskade lilla kämpe:  ”Jag är så glad att få dela mitt fantastiska vittnesbörd. Mitt liv förändrades to..”

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-