Nu och Då - Prince vår hjälte

Att ha ett svårt handikapp som barn i det här landet stänger ofta möjligheterna till en god framtid. Man anses ofta dra skam över familjen och ses som en börda. Av samma anledning vill de flesta skolorna inte ta emot en. Kunskap saknas och hjälpmedel uteblir.
 
Med svårt deformerade fötter var det så Prince situation såg ut när han som 4-åring kom till oss 2010. Livsglädjen fanns där långt inne, men en stor osäkerhet tog över. Att få komma till ett tryggt hem och en kärleksfull familj gav Prince en ny chans i livet och sakta men säkert försvann osäkerheten. När Prince fick börja skolan var nog den största dagen i hans liv, en känsla att få vara precis som alla andra. Det visade sig snabbt att han hade otroligt lätt för att lära sig och det dröjde inte länge innan han var bäst i klassen.  
 
I takt med att Prince fann sin plats i vårt gäng påbörjade vi kampen om att hitta en lösning för hans handikapp. Det som började med undersökningar och ortopedkontakt inom Ghanas gränser växte och involverade snart otroligt många hjälpsamma människor i Sverige. Efter ett års kämpande och många turer fram och tillbaka med röntgenbilder som skickades runt ledde kontakter likt ett spindelnät fram till expertutlåtande från världens främsta barnortoped i USA, specialiserad på precis den här typen av deformation. Domen blev som ett hårt slag rakt i hjärtat. Det tycktes inte finnas mycket att göra och då levnadssituationen här i Ghana ser så annorlunda ut är amputation inte heller ett alternativ.
 
Idag är Prince 11 år och har flyttat med oss till vårt nya barnhem. Han går i vår skola Royal Best Hope School och börjar i höst klass 7, fortfarande med toppbetyg. Trots sitt handikapp gör han allt för att det inte ska få hindra honom. Han är världens mest godhjärtade kille och så glad. Han älskar fotboll och spelar ofta och gärna, trots att han inte alltid hänger med i samma takt som de andra barnen och behöver vila lite oftare. Vi gör vad vi kan för att underlätta vardagen för honom och foppatofflor har visat sig vara den avlastning som fungerar bäst.
 
Våra hjärtan svämmar över av stolthet. Att en god framtid trots allt väntar finns det inga tvivel om. Prince är vår stora hjälte!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-