Nicolas 2 år

Idag har vi ätit tårta och haft 2-årskalas för vår lilla Nicolas, något som vi inte ens vågade drömma om att vi skulle få uppleva den där dagen då han föddes för två år sedan. Idag är han en liten kille full av liv och skratt, mot alla odds. Egentligen skulle han ha varit död. 

Idag för två år sedan satt vi på golvet i en stor sjukhussal, bland väldigt många andra kvinnor. En del höggravida, en del nyförlösta och en del som drabbats av havandeskapsförgiftning, som senare dog mitt framför våra ögon. Vidriga förhållanden, där bakterier fordras och döden är ständigt närvarande. Där satt vi med en liten nyfödd bebis i famnen, mitt i röran. En liten bebis som senare fick namnet Nicolas. Vi förstod snabbt att något var fel med den lille, men läkarna vägrade ta blodprov. Det kostar för mycket. Mitt i förtvivlan låg också Nicolas mamma Esenam. Ung och chockad, utslängd av sin familj då hon blivit gravid av misstag. Oförmögen att amma sitt barn och där och då trodde vi hon hade gett upp helt. 

Efter tre dagar lyckades vi tillslut tjata oss till ett blodprov, när Nicolas blivit så svag att han knappt ens orkade andas. Blodprovet visade sepsis, blodförgiftning, och antibiotikakur efter antibiotikakur sattes in. Vi gjorde vad vi kunde för att samtidigt stötta Esenam som var helt förtvivlad över att inte kunna ge sin son mat. Nicolas tog inte bröstet över huvudtaget och allt han fick i sig var det som vi handgripligen pumpade ut. 

Efter ytterligare några dygn vände det äntligen. Behandlingen gav resultat samtidigt som amningen som en skänk från ovan kom igång. De senaste två åren har Esenam kämpat för att själv uppfostra sin lilla son, med vårt stöd. Hon är idag inne på sitt andra år på en lärlingsutbildning för att kunna bli frisör och Nicolas har börjat på dagis. 

Känslan idag går inte att beskriva, det är magiskt att vi tillsammans med Esenam och Nicolas står här idag. Det trodde vi aldrig. Tacksamhet är nog det ord som bäst får beskriva den känslan! 

Grattis på 2-årsdagen älskade älskade Nicolas!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Louise Baumgärtner » Två av våra hjältar:  ”Vilket fantastiskt arbete ni gör allihop! Fin sida och blogg man blir glad av -t..”

  • Isaac Vanderpuije » Middag med Svenska Ambassadören:  ”I will like to make contact with you.I am in Sweden right now.Came to Stockholm ..”

  • Emma Mensah » En underbar återförening:  ”Vad härligt att ni alla fick ses igen!! Gläds med er. Emma Mensah.”

  • helen » Årets UF-samarbete:  ”Kul idé! Hur kommer man i kontakt med detta UF företag så man kan köpa deras vyk..”

  • Emma Mensah » Vår älskade lilla kämpe:  ”Vad skönt att han mår bättre! Sepsis är inte att leka med. Säg till om ni behöve..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-